ГоловнаСвіт

ЦРУ опублікувало 12 млн сторінок архівних документів

Американське розвідувальне управління має намір розсекретити більшість архівних документів, вік яких перевищує 25 років.

ЦРУ опублікувало 12 млн сторінок архівних документів
ЦРУ

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США виклало у вільний доступ 12 млн сторінок архівних документів, які стосуються діяльності відомства з 1940-го по 1990 рік.

Документи опубліковані на сайті ЦРУ, повідомляє Bloomberg

Документи не були засекречені і зберігалися в Національному архіві міста Колледж-парк - усі відвідувачі мали до них доступ. Однак тепер матеріали вперше опублікували в мережі. Серед них можна знайти інформацію про діяльність ЦРУ в часи "холодної війни", а також у конфліктах у В'єтнамі та Кореї. Також в архіві є матеріали агентів ЦРУ, які вивчали НЛО.

Представник ЦРУ Хізер Хорніак у коментарі CNN повідомила, що відомство має намір розсекретити більшість архівних документів, вік яких перевищує 25 років. Вона додала, що вже опубліковані документи пройшли цензуру, але внесено незначні правки.

"Нічого не вибирали спеціально. Це повна історія, де є і погане, і хороше", - повідомила Хорніак.

Вона додала, що перед розсекреченням і публікацією всі документи необхідно переглянути на предмет наявності там державних таємниць та інформації, публікація якої може зашкодити національній безпеці.

Голова департаменту ЦРУ з управління інформацією Джозеф Ламберт додав, що відомство планує залучити до перевірки мільйонів документів штучний інтелект.

Як повідомляли раніше в січні, обраний президент США Дональд Трамп планує реформувати ЦРУ і Нацрозвідку США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram