ГоловнаСвіт

Група американських законодавців закликала Трампа ввести санкції проти Венесуели

"Рішучі та принципові дії у відповідь на те, що відбувається у Венесуелі послужили б важливим сигналом режиму Мадуро і народу Венесуели".

Група американських законодавців закликала Трампа ввести санкції проти Венесуели
Фото: wikipedia.org

Група з 34 американських законодавців звернулася до президента США Дональда Трампа із закликом про негайне введення санкцій проти урядовців Венесуели, причетних до корупційних дій і порушень прав людини.

Про це повідомляє агентство Associated Press. 

Законодавці з Республіканської і Демократичної партій попросили Трампа санкціонувати проведення перевірки повідомлень ЗМІ про нібито надану виконавчим віце-президентом Венесуели Тарек ель-Айссамі підтримку наркобізнесу і терористам на Близькому Сході. "Рішучі та принципові дії у відповідь на те, що відбувається в Венесуелі, послужили би важливим сигналом режиму Мадуро і народу Венесуели", - відзначили в листі законодавці.

Сам ель-Айссамі всі звинувачення відкидає, а тих, хто відгукується про нього погано, називає "зрадниками, які хочуть нашкодити Венесуелі".

Також законодавці попросили Трампа ввести санкції стосовно венесуельських чиновників, "які отримають перевагу від катастрофічної гуманітарної ситуації" в країні.

Венесуельські чиновники, які фігурують в американських документах, відкидають усі звинувачення на свою адресу, посилаючись на "підлі дії" своїх політичних опонентів.

Відносини між США і Венесуелою залишаються напруженими протягом багатьох років, - країни не обмінювалися послами з 2010 року. За наполяганням Конгресу екс-президент США Барак Обама ввів санкції стосовно декількох високопоставлених венесуельських чиновників за розправу з політичними опонентами, а також за їхню причетність до незаконного ввезення кокаїну в США.

Нагадаємо, в червні 2016 року президент Венесуели Ніколас Мадуро запропонував США обмінятися послами. Таке рішення стало результатом переговорів голови МЗС Венесуели Дельсі Родрігес і держсекретаря США Джона Керрі. Чиновники зустрілися на полях саміту Генасамблеї Організації американських держав (ОАД) у Санто-Домінго (Домініканська Республіка). За словами Мадуро, зустріч була дуже корисною. Раніше Мадуро неодноразово звинувачував владу США в спробі організувати держпереворот у Венесуелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram