ГоловнаСвіт

Росія пообіцяла ветувати в ООН резолюцію про санкції проти Сирії

Влада Сирії заперечує, що її війська застосували хімічну зброю.

Росія пообіцяла ветувати в ООН резолюцію про санкції проти Сирії
Жертвы химатаки в Дамаске (Архив)

Росія заявила, що застосує право вето до проекту резолюції Ради безпеки ООН, яка пропонує ввести санкції щодо влади Сирії за використання ними хімічної зброї проти цивільного населення.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як сказав заступник постійного представника Росії в ООН Володимир Сафронков, Росія вважає, що резолюція суперечить принципу презумпції невинуватості, оскільки розслідування з хімічної зброї ще не завершено.

Він також стверджував, що на це розслідування про використання хімічної зброї в Сирії, яке здійснюють спільно ООН і Організація з заборони хімічної зброї, здійснюють "неймовірний тиск", щоб змусити його дати "односторонній результат".

Цю заяву представника Росії вже різко розкритикували США.

Проект резолюції має на меті ввести санкції щодо 11 командувачів урядових військ Сирії і 10 урядових і пов'язаних з ними установ та юридичних осіб, причетних до розробки і виробництва хімічної зброї. Його можуть винести на голосування наступного тижня.

Влада Сирії заперечує, що її війська застосували хімічну зброю.

Нагадаємо, голова МЗС України Павло Клімкін закликав реформувати Раду безпеки ООН, щоб усунути зловживання правом вето постійними членами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram