ГоловнаСвіт

ЗМІ назвали організатора акцій "активістів у США проти Обами"

У антиамериканських акціях беруть участь лише кілька людей.

ЗМІ назвали організатора акцій "активістів у США проти Обами"
Фото: www.tatar-inform.ru

Чимало російських ЗМІ сьогодні рясніють заголовками "В США активісти звинуватили Обаму в організації перевороту в Україні", проте насправді в цій "масштабній" акції брали участь лише кілька людей.

Про це пише портал Noodleremover (букв. з англ. - "Лапшезнімальна"), який займається викриттям фейків у російських ЗМІ.

Як зазначає видання, подібні новини опублікували РИА Новости, ТАСС і низка інших російських ЗМІ.

При цьому на основі фотографій з "Твіттера" самих "активістів" можна зробити висновки про масштаби описуваної події.

За даними Noodleremover, ці "активісти" - члени руху, який заснував Ліндон Ларуш, який є товаришем Сергія Глазьєва, радника Путіна з економічної інтеграції. Видання зазначає, що в Ларуша є свій рух, який видає журнал Executive Intelligence Review, і "щось на кшталт НДІ під назвою "Шиллерівський інститут"

"І, загалом, це доволі... своєрідні люди. Починаючи з 70-х років ларушисти носилися з найбільш екзотичними теоріями змови в дусі: "Англійська королева - голова всесвітнього наркокартелю". "СНІД передається через дотики" (тому всіх носіїв ВІЛ треба піддати суворому карантину). Ну і, звичайно, весь набір конспіролога з цілісною картиною світу: "Глобальне потепління - вигадка і змова", "Світову фінансову систему захопили євреї" (і особисто Сорос, ясна річ), ну і так далі. Якщо ви коли-небудь вступали в суперечку з людиною, яка впевнена, що американці не висаджувалися на Місяць, то ви знаєте, що цим його переконання не обмежуються. Загалом, члени руху Ларуша - це такі класичні шанувальники всіх теорій змови разом, які під це підводять будь-яку наукову базу і доволі непогано організовані порівняно з іншими. Щоправда, великою популярністю вони все одно не користуються. Тобто вони дійсно організовують якісь акції в США, але, як ви можете бачити, це мало чим відрізняється від перформансів "національно-визвольного руху" (НОД) у Росії: купка дивних людей з плакатами з якоюсь ахінеєю", - пише Noodleremover.

Як зазначає портал, "у них якийсь пунктик щодо Обами. Він у них на всіх плакатах і обкладинках зображується у вигляді Гітлера з вусиками". "Ну і, звичайно, не дивно, що і самого Ліндона Ларуша, і його послідовників обожнює російське телебачення. Якщо ви бачите на російському ТБ чергового "західного експерта з геополітики", то, найімовірніше, це буде ларушист", - підсумовує видання.

Нагадаємо, що російський пропагандист став лауреатом World Press Photo за світлини з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram