ГоловнаСвіт

Прем'єр Греції: епоха жорсткої економії закінчилася

Ципрас вважає угоду Греції з міжнародними кредиторами "винятковим успіхом".

Прем'єр Греції: епоха жорсткої економії закінчилася
Алексис Ципрас

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що епоха жорсткої економії для його країни закінчилася.

Про це повідомляє Associated Press

Так, виступаючи в парламенті, Ципрас назвав угоду, якої досягнуто в понеділок, 21 лютого, з кредиторами "винятковим успіхом". За його словами, ця угода свідчить про те, що Греція більше не повинна дотримуватися жорстких заходів економії.

"Я повністю переконаний, що ми досягли благородного компромісу", - сказав Ципрас, додавши, що всі сторони при зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі погодилися "вперше після семи років залишити шлях тривалої строгості позаду".

Греція залежала від трьох міжнародних фондів термінової допомоги з 2010 року, коли її відрізали від ринку облігацій захмарними ставками за позиками.

Нагадаємо, 21 лютого Греція домовилася з кредиторами відновити переговори про фіндопомогу. Угода включає в себе висунуту Афінами умову, що більше не буде заходів жорсткої економії навіть на один євро. Своєю чергою, кредитори Греції погодилися повернути своїх антикризових інспекторів назад в Афіни наступного тижня, щоб обговорити успіхи в реалізації економічних реформ для виходу Греції з економічної кризи. Раніше переговори щодо фінансової допомоги Греції зайшли в глухий кут через затримку в проведенні Афінами реформ, а також розбіжності серед самих кредиторів щодо того, чи буде Міжнародний валютний фонд брати участь у програмі фінансової допомоги, яка почала діяти в середині 2015 року та передбачає виділення Греції €86 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram