ГоловнаСвіт

Фійон пообіцяв знятися з президентської гонки в разі порушення справи проти нього

Прокуратура Франції почала розслідування проти дружини Фійона.

Фійон пообіцяв знятися з президентської гонки в разі порушення справи проти нього

Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон заявив, що зніме свою кандидатуру з президентських перегонів, якщо проти нього відкриють кримінальне розслідування, передає ВВС.

Фійон опинився в центрі скандалу після того, як видання Canard Enchaine повідомило, що його дружина Пенелопа заробила близько 500 тис. євро, працюючи помічницею чоловіка в парламенті. При цьому не існує жодних доказів того, що вона дійсно там працювала, стверджує видання.

Політик-консерватор заявив журналістам, що не бачить нічого незаконного або неналежного в роботі своєї дружини в парламенті. Він назвав заяви Canard Enchaine "огидними" і зазначив, що подав скаргу на видання.

"Тільки одна річ зупинить мене від висунення своєї кандидатури (на посаду президента Франції. - Ред.) - якщо постраждає моя честь, якщо я опинюся під офіційним слідством", - заявив він в ефірі програми TF1.

За його словами, дружина працювала його помічником, відколи Фійона вперше обрали депутатом у 1981 році. До її завдань входило вичитування його промов, прийом гостей і презентація його на зустрічах.

Прокуратура Франції в середу почала попереднє розслідування у зв'язку зі звинуваченнями на адресу Фійона за підозрою в розтраті державних коштів. Франсуа Фійон у четвер надав прокуратурі документи, які, за словами його адвоката, повинні свідчити про те, що його дружина Пенелопа дійсно працювала його помічником, а не просто отримувала зарплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram