ГоловнаСвіт

Півмільйона дітей в Ємені потерпають від голоду, - ООН

Запасів зерна в країні вистачить ще максимум на три місяці.

Півмільйона дітей в Ємені потерпають від голоду, - ООН
Жительница йеменской столицы Саны наполняет канистры водой, предоставленной гуманитарными организациями
Фото: EPA/UPG

Викликана збройним конфліктом продовольча криза в Ємені може перерости в повномасштабний голод вже у 2017 році. Зараз близько 2 мільйонів осіб у Ємені потребують негайної продовольчої допомоги. Півмільйона дітей в Ємені потерпають від голоду. Кількість дітей, які недоїдають, зросла до 63% цього року.

Про це заявив керівник ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браян на засіданні Ради Безпеки ООН, передає ВВС.

За його словами, що 10 хвилин в Ємені від хвороби, якій можна було б запобігти за допомогою медикаментів, помирає дитина у віці до 5 років.

До такої ситуації в країні призвели бідність, наслідки війни і морська блокада, встановлена коаліцією на чолі з Саудівською Аравією.

О'Браян закликав саудівську коаліцію, яку підтримують західні країни, зняти блокаду. За словами гуманітарного координатора ООН в Ємені Джеймі Макголдріка, запасів зерна в країні вистачить ще максимум на три місяці.

Ємен вже майже два роки  потерпає від збройного конфлікту між силами, лояльними до визнаного міжнародним співтовариством уряду президента Мансура Хаді, який також підтримує Саудівська Аравія, і повстанським рухом хуситів.

Країна, яка і раніше імпортувала близько 90% продуктів харчування, зараз потерпає від морської блокади, введеної коаліцією на чолі з Саудівською Аравією. Половина медичних установ у країні не функціонують через обстріли або нестачу фінансування.

Раніше в січні в ООН повідомили, що в Ємені за два роки конфлікту загинули 10 тисяч осіб, кількість поранених - до 40 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram