ГоловнаСвіт

Трамп пропонує скоротити фінансування ООН, - NYT

США можуть скоротити фінансування ООН та інших організацій на 40%.

Трамп пропонує скоротити фінансування ООН, - NYT
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа підготувала укази про істотне скорочення фінансування ООН, а також інших міжнародних організацій.

Про це повідомляє The New York Times.

Наприклад, США мають намір відмовитися фінансувати агентства ООН та інші міжнародні організації, що надали статус повноправного члена Палестинській національній адміністрації і Організації визволення Палестини. Якщо документ буде затверджено, то фінансування також позбудуться організації і програми, спрямовані на невиконання санкцій проти Ірану і КНДР.

Фінансування також позбудуться організації, які "контролюються або схильні до істотного впливу країн, які спонсорують тероризм" або порушують права людини.

Для всіх інших міжнародних організацій фінансування запропоновано скоротити "щонайменше на 40%".

Також запропоновано розглянути внесок США в миротворчі операції та в Міжнародний кримінальний суд.

Ще один проект указу, розроблений адміністрацією Трампа, закликає переглянути всі міжнародні договори, не пов'язані з нацбезпекою, екстрадицією злочинців або торгівлею. Зазначають, що повторної оцінки потребують Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації жінок і Конвенція про права дитини.

Нагадаємо, протягом своєї передвиборної кампанії Трамп неодноразово заявляв, що він має намір переглянути участь США в міжнародних організаціях і угодах. Після вступу на посаду він підписав указ про вихід з транстихоокеанського партнерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram