ГоловнаСвіт

Щонайменше 100 осіб загинули в результаті збройних зіткнень в Ємені

Бої йдуть між урядовими військами і повстанцями-хуситами.

Щонайменше 100 осіб загинули в результаті збройних зіткнень в Ємені
Во время авиаудара в Сане, Йемен, 30 марта 2015 года
Фото: EPA/UPG

Понад 100 осіб загинули в результаті збройних зіткнень між урядовими військами і повстанцями-хуситами в Ємені за останні 24 години, повідомляє AFP.

Як повідомляють джерела, щонайменше 90 тіл повстанців були перевезені в лікарню міста Ходейда на узбережжі Червоного моря. Тіла 19 військових були перевезені в лікарню міста Аден на березі Аденської затоки.

Як зазначає видання, в Ємені з 2014 року триває збройний конфлікт, в якому з одного боку беруть участь повстанці-хусити з шиїтського руху "Ансар Алла" і лояльна до екс-президента Алі Абдаллі Салеха частина армії, а з іншого - урядові війська і повстанці, лояльні до президента Абд Раббо Мансура Хаді.

Нагадаємо, що коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією підтримує в Ємені лояльні до президента Абда Раббо Мансура Хаді сили. Останнім протистоять повстанці-хусити і військові, віддані екс-президенту Алі Абдуллі Салеху. Збройне протистояння в Ємені триває з вересня 2014 року.

Зараз країна поділена між шиїтами-хуситами, яких підтримує Іран, адміністрацією Хаді і терористичним угрупуванням "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

За даними ООН, з початку ескалації конфлікту в Ємені в березні 2015 року близько 1,4 тис дітей були вбиті і щонайменше 2140 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram