ГоловнаСвіт

Іран хоче заборонити в'їзд американцям у відповідь на дії Трампа

У МЗС Ірану підрахували, що заборона президента США торкнеться близько 1 млн осіб.

Іран хоче заборонити в'їзд американцям у відповідь на дії Трампа
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Іран назвав обурливим рішення Дональда Трампа про заборону на в'їзд громадян у США і заявив про заходи у відповідь.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Ірану, передає агентство Reuters.

"З великою повагою до народу США і розумінням відмінностей між гостинним населенням США та владою країни, Іран застосує дії у відповідь на образливі обмежувальні заходи щодо іранців", - йдеться в повідомленні.

Зовнішньополітичне відомство країни також заявило, що обмеження на в'їзд мусульман у США є образливими для мусульман усього світу і для жителів Ірану зокрема.

"Це буде великим подарунком екстремістам", - підкреслили у відомстві.

У МЗС Ірану підрахували, що теоретично заборона Трампа торкнеться приблизно 1 млн громадян Ірану і США, які перебували у відносинах, дружили і регулярно їздили в одну та іншу країну.

Раніше президент Ірану Хассан Рухані розкритикував дії з будівництва стін та розірвання міжнародних торговельних угод. Він зазначив, що зараз не час для будівництва стін між народами.

Нагадаємо, Трамп на 120 днів призупинив програму прийому біженців. Указом президента США на 90 днів також забороняється імміграція для мешканців семи країн.

Іран - одна зі семи країн з переважно мусульманським населенням, для громадян якої указом Трампа введено заборону на в'їзд у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram