ГоловнаСвіт

Росія відмовилася затримувати підозрюваних у вбивстві Кім Чон Нама

Південна Корея направила Росії запит на затримання підозрюваних, але в Москві не знайшли для цього достатніх підстав.

Росія відмовилася затримувати підозрюваних у вбивстві Кім Чон Нама
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

Російські правоохоронні органи відмовилися затримувати підозрюваних у причетності до вбивства Кім Чон Нама за запитом Південної Кореї.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на південнокорейську газету "Чуна ільбо".

Як розповіло виданню неназване дипломатичне джерело, після вбивства четверо громадян КНДР покинули Малайзію і попрямували в Пхеньян через Джакарту, Дубай, Москву і Владивосток. Південна Корея направила Росії запит на затримання підозрюваних, але в Москві не знайшли для цього достатніх підстав.

Російська сторона поки ніяк не прокоментувала запит Південної Кореї.

Кім Чон Нама, який був старшим братом лідеру КНДР Кім Чен Ину, убили 13 лютого в Куала-Лумпурі. Дві жінки накинули йому на обличчя хустку з отруйною речовиною VX - найбільш сильнодіюча отрута, яку використовують як хімічну зброю.

Поліція Малайзії затримала підозрюваних у виконанні злочину громадянок Індонезії та В'єтнаму. Одна з них заявила, що їй запропонували взяти участь у "телевізійному розіграші" і заплатили за це $90. За підозрою в причетності також затримано малайзійця і громадянина КНДР.

За даними південнокорейської розвідки, до організації вбивства можут бути причетні Міністерство держбезпеки і Міністерство закордонних справ КНДР, поліція розшукує співробітників цих відомств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram