ГоловнаСвіт

Німеччина підтвердила факт страти заручника на Філіппінах

Меркель засудила злочин терористів.

Німеччина підтвердила факт страти заручника на Філіппінах
Фото: twitter@oyoumi22

Влада Німеччини підтвердила факт вбивства терористами громадянина ФРН. Про це йдеться в заяві офіційного представника уряду Штеффена Зайберта, повідомляє Укрінформ. "Після тижнів тривог тепер ми маємо трагічну визначеність: німецького заручника по-варварськи вбили терористи-викрадачі", - заявив Зайберт.

За словами спікера, канцлер Ангела Меркель жорстко засудила "цей огидний злочин, який в черговий раз показав, наскільки безсовісно і нелюдяно діють терористи".

МЗС ФРН також заявило, що вже не залишається сумнівів у тому, що викраденого терористами на Філіппінах співвітчизника більш немає в живих.

"Цей терористичний акт не має ніякого виправдання", - йдеться в заяві відомства.

Міністерство обіцяє спільно з компетентними органами Філіппін робити все можливе для притягнення винних до відповідальності.

Раніше в понеділок повідомлялося, що терористичне угруповання ісламізму "Абу Сайяф" опублікувало відео страти на Філіппінах, імовірно, німецького заручника - 70-річного Юргена К. (Jurgen K.). За даними Bild, бойовики вимагали за викраденого громадянина ФРН викуп в розмірі 30 млн песо (близько €570 тис.).

У полоні в ісламістів чоловік перебував з 6 листопада 2016 року. Тоді терористи викрали його з яхти біля берегів Філіппін. Дружину Юргена - 59-річну Сабіну М. - вбили. Тіло жінки з численними вогнепальними пораненнями поліція виявила на борту судна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram