ГоловнаСвіт

Південна Корея назвала організатором убивства Кім Чон Нама уряд КНДР

Серед 8 північнокорейських підозрюваних - 4 співробітників міністерства держбезпеки і 2 співробітників МЗС.

Південна Корея назвала організатором убивства Кім Чон Нама уряд КНДР
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

У Південній Кореї заявили, що вбивство зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чон Нама було організоване міністерством держбезпеки і МЗС КНР.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Серед восьми північнокорейських підозрюваних - четверо посадових осіб міністерства державної безпеки і двоє посадових осіб міністерства закордонних справ", - ідеться в повідомленні.

Раніше поліція Малайзії заявила, що смерть брата лідера КНДР наступила внаслідок отруєння токсином VX, який належить до категорії бойових отруйних речовин.

Нагадаємо, 13 лютого старший брат Кім Чон Нам був убитий в аеропорту Куала-Лумпура.

Кім Чон Нам був старшим сином колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра і зведеним братом нинішнього лідера КНДР - Кім Чен Ина, у них різні матері.

Він раніше вважався одним із претендентів на місце лідера Північної Кореї. Однак у 2001 році в нього виник конфлікт із батьком після невдалої спроби потрапити до Японії за підробленим паспортом, і він вирішив виїхати з країни. За даними ЗМІ, Кім Чон Нам виїхав із КНДР після страти свого дядька Чан Сон Тхека. Він переховувався в Малайзії. Так, у 2014 році його помітили в одному з ресторанів у столиці країни Куала-Лумпурі.

За останніми даними, підозрюваній у вбивстві брата лідера КНДР заплатили $90. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram