ГоловнаСвіт

Лідер "Талібану" в Афганістані закликав садити більше дерев

Афганістан стикається із серйозною проблемою занепаду лісів.

Лідер "Талібану" в Афганістані закликав садити більше дерев
Фото: boston.com

Лідер ісламістського руху "Талібан" в Афганістані Хібатулла Ахундзаде закликав жителів країни садити більше дерев, повідомляє ВВС.

У своїй заяві він закликає всіх бійців і цивільне населення посадити щонайменше одне фруктове або нефруктове дерево заради Землі і "на благо всіх істот всеблагого Аллаха".

Афганістан стикається із серйозною проблемою лісів. У країні знищують дерева на паливо і в результаті незаконних вирубок. При цьому "Талібан" вкрай рідко до цього виступав із заявами екологічної проблематики.

Хайбатулла Ахунзада, який очолив "Талібан" у травні минулого року, відомий більше як імам, а не як військовий лідер. Його заклик, поширений у неділю звичними пропагандистськими каналами талібів, різко відрізняється за тоном і змістом від звичайних барвистих проклять на адресу уряду Афганістану і його союзників по західній коаліції.

"Висаджування дерев і сільське господарство слід вважати діями, які корисні і вигідні, а також забезпечують нагороду після смерті", - йдеться в заяві.

Зазвичай талібів звинувачують у тому, що вони контролюють виробництво опіумного маку, стягуючи за його вирощування податок з фермерів у захоплених ними районах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram