ГоловнаСвіт

Рада ЄС затвердила механізм припинення безвізу для третіх країн

"Євросоюз повинен бути у змозі ефективно реагувати на випадки недотримання правил".

Рада ЄС затвердила механізм припинення безвізу для третіх країн
Фото: xsport.ua

Рада Європейського Союзу затвердила механізм припинення безвізового режиму для третіх країн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради ЄС.

"Лібералізація візового режиму дає великі переваги Євросоюзу і третім країнам. Водночас ЄС повинен бути у змозі ефективно реагувати на випадки недотримання правил. Перегляд механізму припинення, прийнятий сьогодні (27 лютого), сприяє боротьбі зі зловживанням системою", - заявив міністр внутрішніх справ і національної безпеки Мальти Кармело Абела.

Окрім того, Рада ЄС остаточно схвалила лібералізацію візового режиму для громадян Грузії, які в'їжджають у Євросоюз на термін перебування 90 днів протягом 180-денного періоду.

Нагадаємо, в грудні минулого року в ЄС домовилися припиняти безвіз із третіми країнами на 9 місяців. Можливими передумовами для призупинення дії безвізових режимів визначено невиконання зобов'язань третіх країн щодо угод про реадмісію, а також значне зростання безпекових ризиків для внутрішньої безпеки країн-членів у разі зростання кількості нелегальних мігрантів.

Призупинення безвізу відбуватиметься за повідомленням країною-членом ЄС і Єврокомісії про таку необхідність. При цьому період призупинення визначено на дев'ять місяців. У разі продовження невиконання третьою країною зобов'язань щодо візової лібералізації період призупинення можуть продовжити до 18 місяців.

14 лютого 2017 року Європарламент підтримав механізм припинення безвізу для третіх країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram