ГоловнаСвіт

В Афганістані поліцейський застрелив 11 колег

Ще 12 співробітників афганської поліції вбито в результаті перестрілки з бойовиками.

В Афганістані поліцейський застрелив 11 колег
Афганская полиция
Фото: Newsru.com

Офіцер поліції застрелив 11 своїх колег, коли ті спали на контрольно-пропускному пункті в провінції Гільменд на півдні Афганістану.

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty з посиланням на місцевих чиновників.

За словами прес-секретаря губернатора провінції Омера Звака, офіцер застосував свою гвинтівку в нападі пізно ввечері 27 лютого в столиці провінції Лашкаргасі.

Прес-секретар також додав, що офіцер захопив зброю і боєприпаси своїх жертв і зник з місця злочину на поліцейській машині, ймовірно, щоб приєднатися до ісламістського руху "Талібан", який узяв на себе відповідальність за напад.

Окрім того, за даними агентства Рейтер, ще 12 поліцейських було вбито в провінції Гільменд у результаті годинної перестрілки з бойовиками.

Як зазначають, "внутрішні" атаки, в яких афганські солдати і поліцейські застосовують зброю проти своїх колег або міжнародних військ, є серйозною проблемою впродовж 15-річної війни в Афганістані.

Лашкаргах є одним з небагатьох міст у провінції Гільменд, що перебуває під контролем уряду.

За оцінками США, афганські силовики зараз контролюють менш ніж 60% країни. При цьому "Талібан" контролює близько 10% території Афганістану, а за решту території борються уряд і повстанські сили.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані 1994 року. З 1996 по 2001 рік правив країною, 2003 року ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. Число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис. осіб.

Нагадаємо, що на початку лютого в Афганістані поліцейський розстріляв 8 товаришів по службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram