ГоловнаСвіт

У Литві колишнього військового і громадянина РФ засуджено за шпигунство

Російська розвідка отримала інформацію про ЗС Литви і діяльність місії повітряної поліції НАТО.

У Литві колишнього військового і громадянина РФ засуджено за шпигунство
Фото: scsgroup-consult.com

Шяуляйський окружний суд (ШОС) у вівторок визнав винними у шпигунстві колишнього офіцера Збройних сил (ЗС) Литви і громадянина Росії.

Громадянина Росії Сергія Моїсеєнка засудили до 10 років і шести місяців в'язниці, його також засудили за незаконне розпорядження великою кількістю боєприпасів і вибухівки, а також бойових гранат.

Колишнього офіцера авіабази ВПС Литви Сергія Пусіна засуджено за шпигунство до п'яти років позбавлення волі, повідомив BNS прес-аташе суду Вітаутас Йончас, передає "Литовський кур'єр"

Суд оголосив, що Пусін зібрав і за період з 2012 року до кінця 2014 року передав російській розвідці інформацію про ЗС Литви і діяльність місії повітряної поліції НАТО, місця дислокації військових підрозділів, операції в Афганістані, про керовані дистанційно розвідувальні безпілотники, їхні польоти і можливі місця їхньої дислокації.

Російській розвідці були передані і копії документів Міноборони Литви, особистих справ деяких офіцерів авіабази ВПС Литви. Частина переданих документів була з грифом "секретно" і становила службову таємницю.

Засуджені мають відбувати покарання у виправних будинках. Рішенням суду конфісковано гараж і автомобіль Моїсеєнка, під час обшуків вилучено комп'ютер Пусіна.

Громадянина Литви Айнаса Казлаускаса, якого звинувачували в незаконному розпорядженні вибухівкою, ручною гранатою і боєприпасами, засуджено умовно на два роки і вісім місяців позбавлення волі, виконання покарання для нього відкладено на два роки. Звинувачень у шпигунстві Казлаускасу не пред'явили.

Як повідомляли в червні 2016 року, СБУ за рік спіймала 35 російських шпигунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram