ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Олегу Навальному відмовили в умовно-достроковому звільненні

Прокуратура назвала брата Олексія Навального "злісним порушником".

Олегу Навальному відмовили в умовно-достроковому звільненні
Олег Навальный
Фото: EPA/UPG

Урицький суд Орловської області відмовив Олегу Навальному в умовно-достроковому звільненні.

Про це на своїй сторінці в "Твітері" написав його брат Олексій Навальний.

Представники колонії вважають недоцільним умовно-дострокове звільнення Навального. Прокуратура назвала його "злісним порушником". Він отримав низку стягнень, у тому числі за переговори з ув'язненими після відбою і за хлібні крихти на столі.

У лютому стало відомо, що суд удруге розгляне клопотання Олега Навального про УДЗ. Адвокат Кирило Полозов невисоко оцінив шанс на його задоволення.

Раніше суд уже відмовляв Олегу Навальному в УДЗ. Тоді в нього було дев'ять непогашених стягнень. Крім того, адміністрація колонії написала про Навального негативний відгук.

У грудні 2014 року братів Олексія та Олега Навальних визнали винними у справі про розкрадання в особливо великому розмірі коштів компанії "Ів Роше". Олексій отримав 3,5 року умовно, Олег - 3,5 року позбавлення волі в колонії загального режиму. Також кожного з братів зобов'язали заплатити штраф у розмірі 500 тис. рублів. Окрім того, з засуджених стягнули суму в 4,4 млн рублів за цивільним позовом фірми "Багатопрофільна процесингова компанія" (БПК).

Нагадаємо, в січні 2015 року правозахисники визнали Олега Навального політв'язнем

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram