ГоловнаСвіт

У Москві за одиночний пікет затримали Ільдара Дадіна

Разом з ним затримали п'ятьох активістів.

У Москві за одиночний пікет затримали Ільдара Дадіна
Архивное фото
Фото: facebook.com/masha.ryabikova

У центрі Москви біля головного управління поліції за проведення одиночного пікету силовики затримали опозиційного активіста Ільдара Дадіна, повідомляє ОВД-Инфо.

"Ільдара Дадіна і Сергія Ожича затримали за одиночні пікети біля ГУВС Москви (Петрівка 38). Їх завантажили в легкову машину і повезли, мабуть, в ВВС "Тверський", - йдеться в повідомленні.

Згодом там само затримали ще чотирьох активістів.

Одиночний пікет - єдина дозволена в Росії форма протесту, яка не вимагає попереднього узгодження з органами влади.

Як повідомляли, Дадіна затримали в Москві під час пікету 10 березня. Активіст проводив одиночний пікет біля будівлі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) в центрі міста з вимогою відправити у відставку голову УФСІН у Карелії Олександра Тереха.

Нагадаємо, що Ільдар Дадін 26 лютого вийшов на волю з алтайської виправної колонії номер п'ять, яка розташована в Рубцовську. Він став першим засудженим у Росії за статтею 212.1 КК про неодноразове порушення правил проведення мітингів. У грудні 2015 року суд засудив його до трьох років позбавлення волі, але пізніше скоротив термін до 2,5 року. Вирок скасували президією Верховного суду 22 лютого після того, як захист Дадіна, а слідом за нею і Генпрокуратура Росії попросили скасувати покарання. Захист Дадіна оскаржив статтю 212.1 у Конституційному суді. КС підтвердив, що стаття була застосована до нього з численними порушеннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram