ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ільдара Дадіна затримали в Москві під час пікету

Колишнього політв'язня затримали для встановлення особи.

Ільдара Дадіна затримали в Москві під час пікету
Ильдар Дадин
Фото: facebook.com/masha.ryabikova

У Москві поліція затримала колишнього політв'язня Ільдара Дадіна.

Як повідомляє "Новая газета", активіст проводив одиночний пікет біля будівлі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) у центрі міста з вимогою відправити у відставку голову УФСВП у Карелії Олександра Тереха.

Разом з Дадіним був правозахисник Лев Пономарьов, поліція не затримувала його.

"Ми проводили одиночні пікети. До мене підійшов співробітник поліції і попросив показати паспорт, я зазвичай не чиню опір, показав йому документи, більше питань не виникло. В Ільдара зі собою паспорта не виявилося, його затримали для встановлення особи", - сказав "Новой газете" Лев Пономарьов.

Він додав, що дружина Дадіна Анастасія Зотова вже привезла паспорт і активіста скоро повинні відпустити.

Нагадаємо, що Ільдар Дадін 26 лютого вийшов на свободу з алтайської виправної колонії номер п'ять, яка розташована в Рубцовську. Він став першим засудженим у Росії за статтею 212.1 КК про неодноразове порушення правил проведення мітингів. У грудні 2015 року суд засудив його до трьох років позбавлення волі, але пізніше скоротив термін до 2,5 року.

Вирок скасувала президія Верховного суду 22 лютого після того, як захист Дадіна, а тоді і Генпрокуратура Росії попросили скасувати покарання. Захист Дадіна оскаржив статтю 212.1 в Конституційному суді. КС підтвердив, що стаття була застосована до нього з численними порушеннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram