ГоловнаСвіт

ФБР розслідує зв'язок Трампа з російським Альфа-Банком

Два сервери Альфа-Банку з весни відправили понад 2,7 тис. повідомлень на сервер, пов'язаний із Trump Organization.

ФБР розслідує зв'язок Трампа з російським Альфа-Банком
Небоскреб Trump Tower
Фото: trumptowerny.com

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) продовжує розслідування "дивної" активності між серверами компанії Дональда Трампа Trump Organization і російським Альфа-Банком.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела, близькі до розслідування.

За інформацією співрозмовників, розслідування досі залишається відкритим. Його веде той самий контррозвідувальний підрозділ ФБР, який розслідує гадане втручання Росії у вибори 2016 року.

За словами джерел, агенти ФБР продовжують вважати активність між серверами "дивною" і не ігнорують її. За інформацією CNN, ордер у рамках Акта про негласне спостереження з метою зовнішньої розвідки на сервери не виписували.

Історію з підозрілою активністю між серверами Trump Organization і російським Альфа-Банком обговорювали ще чотири місяці тому. Тоді американський журнал Slate опублікував доповідь, у якій стверджувалося, що Trump Organization "активно взаємодіє" з Альфа-Банком. Сам банк тоді ж спростував повідомлення про будь-які зв'язки з компаніями Трампа.

Газета The New York Times тоді ж писала, що всі спроби ФБР знайти зв'язок Трампа з Росією, в тому числі і в історії з активністю між серверами, так і не увінчалися успіхом. Зокрема, писало видання, агенти ФБР кілька тижнів досліджували комп'ютерні дані, що показують активність між серверами Trump Organization і Альфа-Банком. Зокрема, повідомляли, що два сервери Альфа-Банку з весни відправили понад 2,7 тис. повідомлень на сервер, пов'язаний з Trump Organization. Проаналізувавши дані, ФБР тоді прийшло до висновку, що пояснення цього може бути цілком невинним, на кшталт маркетингової електронної розсилки або спаму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram