ГоловнаСвіт

Польща вирішила накласти вето на заяву саміту ЄС через Туска

Голова Європарламенту порадив польській владі бути "обережною, спалюючи мости".

Польща вирішила накласти вето на заяву саміту ЄС через Туска
Фото: www.ednist.info

Польща має намір заблокувати прийняття підсумкової заяви країн-членів Євросоюзу, яке планувалося підписати 10 березня до закінчення саміту ЄС в Брюсселі.

Про це повідомив у четвер, 9 березня, прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат, який головує в першій половині поточного року в Раді ЄС. Протест Польщі пов'язаний з переобранням Дональда Туска на посаду голови Європарламенту, повідомляє DW.

За словами Муската, польський уряд вирішив накласти вето на спільну заяву або не погоджуватися ні з одним з його пунктів незалежно від змісту документа. У зв'язку з цим буде оприлюднено тільки заяву від імені голови Ради ЄС.

"Це означає, що одна країна-член ЄС виявилася незадоволеною рішенням інших 27 членів і вирішила відреагувати таким чином. Ми повинні тепер працювати над тим, щоб повернути її в своє поле, це політичний сигнал", - вважає Мускат.

Тим часом сам Дональд Туск визнав своє переобрання досить парадоксальним з урахуванням того, що єдиною державою, хто голосував проти нього, виявилася його рідна країна - Польща. Він наголосив, що має намір на цій посаді працювати з усіма членами ЄС "без винятків, оскільки прихильний до ідеї європейської єдності". У той же час він порадив владі в Варшаві бути "обережними, спалюючи мости".

Раніше повідомлялося, що після переобрання Туска Польща заявила про "диктат Берліна" в ЄС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram