ГоловнаСвіт

Загиблі під час пожежі в Гватемалі діти сиділи в закритій на замок кімнаті

За останніми даними, трагедія забрала життя 33 дітей.

Загиблі під час пожежі в Гватемалі діти сиділи в закритій на замок кімнаті
Фото: 3dvsem.com

Однією з причин масової загибелі дітей при пожежі в центрі реабілітації жертв сімейного насильства в Гватемалі могло стати утримання пожильців в замкненій на ключ кімнаті, вважає прокуратура з прав людини центральноамериканської країни, повідомляє РІА Новини.

За останніми даними лікарів, трагедія вже забрала життя 33 дітей. Крім загиблих на місці 19 підлітків, ще 14 померли в лікарнях від отриманих опіків.

"Вони сиділи під замком в одному приміщенні площею не більш як чотири квадратних метри, там було приблизно 60 дівчаток", - цитує портал Prensa Libre заяву на конгресі країни прокурора у справах дитинства Глорії Кастро.

Прокурор зазначила, що двері і вікна кімнати були надійно закриті, а таку високу концентрацію підлітків в маленькому просторі вона пояснила покаранням з боку керівництва центру за масову втечу вихованців, що сталася напередодні пожежі.

Раніше повідомлялося, що причиною загоряння міг стати підпал одним з вихованців свого матраца в знак протесту проти поганого поводження і харчування, після чого полум'я перекинулося на інші приміщення. Зараз дітей з центру переводять в інші заклади, приблизно 200 підлітків вже розміщені в інших центрах. Всього ж на момент трагедії там перебувало близько 600 дітей.

У зв'язку із загибеллю дітей у Гватемалі оголошено триденний траур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram