ГоловнаСвіт

Влада КНДР відпустила двох малайзійських співробітників ООН

Уряд КНДР гарантував безпеку малайзійським співробітникам, які залишаються в країні.

Влада КНДР відпустила двох малайзійських співробітників ООН
КНДР
Фото: EPA/UPG

Влада КНДР випустила з країни двох малайзійських співробітників ООН, незважаючи на заборону всім малайзійцям покидати територію Північної Кореї.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Таким чином, за даними агентства, ще дев'ять малайзійців залишаються в посольстві у Пхеньяні. Йдеться про трьох дипломатів і шістьох членів їхніх сімей.

За словами прем'єр-міністра Малайзії Наджиба Тун Разака, уряд КНДР гарантував безпеку малайзійським співробітникам. Він також зазначив, що малайзійці, які опинилися в пастці, можуть "вільно займатися своєю повсякденною діяльністю, але не можуть покинути країну".

Голова малайзійського уряду також підтвердив, що двоє співробітників ООН покинули КНДР і дісталися до Пекіна. Причин такого кроку Пхеньяна не повідомляють.

Раніше Пхеньян тимчасово заборонив усім малайзійцям покидати територію КНДР. МВС Малайзії у відповідь заявило, що всім співробітникам посольства Північної Кореї в Куала-Лумпурі тимчасово заборонено залишати дипмісію. Крім того, прем'єр-міністр Малайзії заборонив усім громадянам КНДР залишати країну.

Раніше КНДР вислала свого посла з Малайзії. Аналогічно з громадянами Північної Кореї вчинив Куала-Лумпур. Відносини між двома країнами різко погіршилися після вбивства в Малайзії Кім Чон Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина.

Нагадаємо, Кім Чон Нама вбили 13 лютого за допомогою великої дози нервово-паралітичного токсину VX. Поліція Малайзії заявила, що розшукує у справі про вбивство двох громадян КНДР і вважає, що вони переховуються в посольстві КНДР. Пхеньян відкидає будь-яку причетність до вбивства Кім Чон Нама.

1 березня влада Малайзії висунула звинувачення у вбивстві двом жінкам -25-річній громадянці Індонезії Сіті Айші і 28-річній громадянці В'єтнаму Доан Тхі Хуон. Їм загрожує страта, якщо вони будуть визнані винними в убивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram