ГоловнаСвіт

Турецькі дипломати попросили притулку в Швейцарії

Влада Туреччини розшукує осіб, нелояльних до президента Ердогана.

Турецькі дипломати попросили притулку в Швейцарії
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Декілька громадян Туреччини з дипломатичними паспортами звернулися з проханням про політичний притулок у Швейцарії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на газету Tages-Anzeiger.

За даними видання, другий за статусом турецький дипломат у Берні разом із родиною був серед тих, хто звернувся з проханням про притулок після того, як відмовився виконувати наказ про повернення додому на тлі розшуку Туреччиною осіб, нелояльних до президента Ердогана. Газета назвала цей запит "потенційним випробуванням зв'язків нейтральної Швейцарії з Туреччиною".

Як зазначає Рейтер, ця новина з'явилася напередодні виступу голови МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу в Цюриху. За даними агентства, місцева влада закликала скасувати захід, враховуючи занепокоєння з приводу безпеки турецького міністра.

Нагадаємо, раніше в Гамбурзі скасували агітаційний виступ голови МЗС Туреччини. Гамбург став четвертим німецьким містом, де були скасовані виступи турецьких чиновників на підтримку конституційної реформи в Туреччині.

Виступи в Німеччині важливі для представників турецької влади, оскільки в країні проживає близько 1,4 млн турків, які матимуть право голосу на референдумі. голосування з приводу реформи, яка значно посилить повноваження президента Туреччини, призначено на 16 квітня. Всього в ФРН проживають близько 3 млн осіб турецького походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram