ГоловнаСвіт

Uber заборонила додаток для обману влади

Додаток відображався в користувача, але не оформляв замовлення.

Uber заборонила додаток для обману влади
Фото: wealthdaily.com

Компанія Uber відмовилася від використання підставного додатку, що блокує представників державних органів.

Про це повідомив голова служби безпеки Uber Джо Салліван. Раніше про технологію Greyball написала The New York Times.

Підрозділам Uber заборонили використання спеціальної технології, проте, за словами Саллівана, знадобиться час, щоб усі підрозділи почали дотримуватися цієї заборони.

Як пояснив голова служби безпеки, несправжній додаток був потрібен для тестування нових функцій, захисту водіїв від агресивних клієнтів, для боротьби з шахрайством і порушенням правил користування Uber. Додаток відображався в користувача, але не оформляв замовлення.

За інформацією NYT, технологія Greyball або програма Violation of Terms of Service (порушення правил користування) збирає дані про геолокацію користувачів і банить тих, хто часто відвідує будівлі поліції або держорганів.

Коли такі користувачі намагаються викликати таксі за допомогою Uber, їх повідомляють, що поблизу немає вільних автомобілів або відправляють до них неіснуючу машину. Таким чином Uber уникає "підставних" пасажирів із контрольних відомств.

За даними NYT, компанія використовує програму з 2014 року в США, Австралії, Китаї, Південній Кореї і у Франції.

Професор права Університету Уейна Пітер Хеннінг також говорив про те, що використання Uber програми в таких цілях можна розцінювати як комп'ютерне шахрайство, закон проти якого було затверджено в США ще в 1986 році.

Нагадаємо, на початку лютого голова Uber вийшов з економічної ради при Трампі після критики на свою адресу і звинувачень у підтримці міграційної політики Білого дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram