ГоловнаСвіт

Малайзія звинуватила КНДР у вбивстві брата Кім Чен Ина

Кім Чон Нама вбили за допомогою хімічної зброї в аеропорту Куала-Лумпура.

Малайзія звинуватила КНДР у вбивстві брата Кім Чен Ина
Наджиб Разак
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак уперше безпосередньо звинуватив владу Північної Кореї в убивстві Кім Чон Нама, брата лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це пише CNN.

"Те, що ми спостерігаємо зараз, стало результатом убивства ними свого власного громадянина - на території Малайзії - з використанням суворо забороненої хімічної зброї", - сказав він в інтерв'ю місцевому новинному агентству Bernama.

Нагадаємо, 13 лютого в аеропорту Куала-Лумпура було вбито брата лідера КНДР Кім Чен Ина Кім Чон Нама. На нього напали двоє жінок. Одна з них, за версією слідства, накинула йому на голову хустку, просочену смертоносною речовиною. Пізніше з'ясувалося, що причиною смерті Кім Чон Нама став параліч, викликаний речовиною VX, яка є хімічною зброєю.

1 березня звинувачення у вбивстві Кім Чон Нама були пред'явлені двом фігуранткам справи, громадянкам В'єтнаму і Індонезії. У причетності до злочину прокуратура Малайзії також підозрює співробітника посольства КНДР у Куала-Лумпурі та працівника північнокорейської державної авіакомпанії.

Усього у справі затримано чотирьох осіб, ще чотирьох оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram