ГоловнаСвіт

Міністри оборони США і Японії домовилися посилити заходи стримування КНДР

Міністри оборони США і Японії домовилися посилити заходи стримування КНДР
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Голови оборонних відомств США і Японії обговорили по телефону загрозу з боку Північної Кореї після останніх випробувань Пхеньяном балістичних ракет і домовилися про посилення заходів стримування в регіоні.

Як повідомили в Пентагоні, розмова відбулася в понеділок, 6 березня, передає "Укрінформ"

"Обидва співрозмовники погодилися, що ці запуски є неприйнятним і безвідповідальним актом, який підриває безпеку і стабільність у регіоні", - йдеться в офіційному повідомленні за результатами розмови.

Голова Пентагону Джеймс Меттіс підтвердив, що США "продовжують бути твердими у своїх зобов'язаннях у сфері оборони перед Японією", включаючи розширені заходи стримування.

"Міністри Меттіс і Інада домовилися про тісну співпрацю разом з Республікою Корея з метою посилення заходів стримування, а також підтримання миру і безпеки в Північно-Східній Азії", - відзначили в оборонному відомстві США.

Попередній запуск ракети КНДР здійснила 12 лютого. На ньому особисто був присутній північнокорейський лідер Кім Чен Ин. Запуск ракети назвали успішним. Багато експертів вважають, що корейська ракетна програма і програма створення ядерної зброї все-таки просуваються вперед, і, незважаючи на невдачі, в найближчі декілька років КНДР зможе отримати більш-менш надійний носій з ядерною боєголовкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram