ГоловнаСвіт

"Республіканці" залишили Фійона кандидатом у президенти

Фійон заявив, що "ніякого плану "Б" не було.

"Республіканці" залишили Фійона кандидатом у президенти

Політкомітет партії "Республіканці" підтримав Франсуа Фійона як кандидата для участі у виборах президента Франції, незважаючи на критику, що лунає на його адресу у зв'язку з розслідуванням стосовно його дружини. Про це в понеділок, 6 березня, повідомив генеральний секретар партії Бернар Аккуайє за підсумками екстреної зустрічі, передає DW.

Як уточнює на своєму сайті телеканал BFM-TV, рішення було ухвалене "одноголосно". Тепер консерватори планують перезапуск кампанії Фійона.

Після того, як колишній прем'єр-міністр Франції, екс-мер міста Бордо Ален Жюппе повідомив, що не буде балотуватися на пост глави держави від "Республіканців", Франсуа Фійон поспішив заявити, що "ніякого плану "Б" не було, і питання з висуненням "альтернативної кандидатури" "закрите".

Нагадаємо, раніше один з діячів французької республіканської партії Крістіан Естрозі натякнув на можливу заміну кандидата.

3 березня повідомлялося, що кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон в першому турі виборів отримає 27% голосів, тоді як ультраправий кандидат Марін Ле Пен може набрати 25,5%, залишивши позаду Фійона з його 19%. Якщо ж Фійон зніме свою кандидатуру, замість нього від консерваторів у президентській гонці візьме участь Жюппе, якого в першому турі готові підтримати 26,5% виборців, Макрона - 25%, а Ле Пен - 24%.

Президентські вибори у Франції відбудуться в квітні-травні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram