ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Військові Іраку взяли другий міст в Мосулі

Всі п'ять мостів значно зруйновані в результаті боїв.

Військові Іраку взяли другий міст в Мосулі
Иракский город Мосул
Фото: EPA/UPG

Урядові війська Іраку і їхні союзники під час операції зі звільнення міста Мосул на півночі країни від бойовиків угруповання "Ісламська держава" взяли під контроль другий з п'яти мостів через річку Тигр, яка ділить місто на західну і східну частини.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Вони продовжують наступ на центральну частину Мосула на західному березі Тигра з двох напрямків - з півдня і з південного заходу - і зараз контролюють обидві сторони двох південних мостів.

Всі п'ять мостів значно зруйновані в результаті боїв і непридатні для використання, але військові Іраку сподіваються, взявши їх під контроль, відремонтувати або перетворити в основу для тимчасових мостів та створити на лінії постачання військ на західному березі Тигру.

У лютому іракська армія відбила у ІДІЛ східну частину Мосула і звільнила два селища в передмісті міста. 23 лютого військовослужбовці також відбили у бойовиків ще один населений пункт і міський аеропорт. Триває боротьба за західну частину міста, де, за оцінками ООН, залишається 750 тис. мирних жителів.

Нагадаємо, що напередодні ООН заявила про гуманітарну кризу в іракському Мосулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram