ГоловнаСвіт

КПРФ виключила зі своїх лав екс-депутата Держдуми, який дав свідчення на Януковича

Підставою стало прийняття українського громадянства.

КПРФ виключила зі своїх лав екс-депутата Держдуми, який дав свідчення на Януковича
Денис Вороненков
Фото: vg-news.ru

Комуністична партія Росії виключила зі своїх лав колишнього депутата Державної думи Дениса Вороненкова, який дав свідчення на екс-президента України Віктора Януковича.

"На пленумі це питання не буде вирішуватися. Після того, як було встановлено і він визнав наявність українського громадянства, він автоматично вибув із лав [партії]. І нам, згідно зі статутом, не потрібне якесь додаткове рішення", - сказав агентству ТАСС секретар ЦК КПРФ Юрій Афонін.

Нагадаємо, 23 січня 2017 року Луценко заявив про те, що його відомство допитало двох депутатів Держдуми. Один з них - Ілля Пономарьов (йому торік дали дозвіл на проживання в Україні), іншого генпрокурор не назвав. "Їхні показання свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще в грудні, коли Майдан ще стояв у центрі Києва. Під час візиту Суркова в грудні вже говорилося про ймовірне військове вторгнення", - сказав Луценко.

За кілька днів після цього російська газета "Коммерсантъ" написала, що другим депутатом був комуніст Денис Вороненков, який переїхав в Україну.

Через кілька тижнів Вороненков повідомив, що 6 грудня він отримав громадянство України, оскільки є наполовину українцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram