ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний запропонував російській опозиції провести праймериз перед виборами президента

Навальний впевнений у своїй перемозі.

Навальний запропонував російській опозиції провести праймериз перед виборами президента
Алексе Навальный
Фото: EPA/UPG

Олексій Навальний запропонував представникам опозиції організувати праймериз перед виборами президента Росії.

Про це він заявив на прес-конференції в Казані, де відкрив свій передвиборний штаб, повідомляє "Интерфакс".

"Я пропоную праймериз. Я готовий брати участь у праймериз і з демократами, і з лібералами, і з комуністами, і з ліберал-демократами, з ким завгодно. Я не сумніваюся, що ці праймериз виграю, але, власне, тому вони праймериз і побоюються", - сказав Навальний.

Він зазначив, що вже зміг об'єднати опозицію. При цьому політик додав, що не бачить сенсу намагатися домовлятися з "партійною номенклатурою".

У грудні Навальний заявив про свій намір взяти участь у виборах президента Росії в 2018 році. Це сталося після того, як Верховний суд відправив на перегляд справу "Кіровлісу" стосовно Навального і Петра Офіцерова. На початку лютого Ленінський районний суд Кірова на перегляді справи визнав Навального і Офіцерова винними в розкраданні 16 млн рублів у підприємства "Кіровліс". Навального засудили до п'яти років позбавлення волі умовно, Офіцерова - до чотирьох років умовно.

Відповідно до закону, засуджені за тяжкими та особливо тяжкими статтями можуть брати участь у виборах тільки через кілька років після погашення судимості. Навальний заявив, що має право на участь у виборах і буде домагатися реєстрації своєї кандидатури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram