ГоловнаСвіт

Глава МЗС Британії вперше за п'ять років відвідає Росію

Переговори зокрема будуть стосуватися України.

Глава МЗС Британії вперше за п'ять років відвідає Росію
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон прийняв запрошення свого російського колеги Сергія Лаврова і в найближчі тижні відвідає Москву з офіційним візитом.

Про це повідомляється на сайті відомства.

У МЗС Великобританії уточнили, що переговори будуть зосереджені на стосунках між Лондоном і Москвою, а також на міжнародних темах, включаючи Сирію і Україну.

Прес-служба МЗС Великобританії послалася водночас на проголошений Терезою Мей підхід "співпрацюй, але остерігайся". "Прем'єр-міністр і глава МЗС чітко дали зрозуміти, що наша позиція щодо Росії - "співпрацюй, але остерігайся", і візит буде повністю відповідати цьому підходу", - повідомила прес-служба британського МЗС.

В заяві британської сторони говориться також, що Лондон завжди був зацікавлений у співпраці з РФ у питаннях, що становлять для Великобританії національний інтерес. "Ми завжди чітко давали зрозуміти, що Великобританія буде співпрацювати з Росією там, де це відповідає нашим національним інтересам", - зазначили британські дипломати. Однак уточнили, що згода на візит не означає повернення до відносин, які були раніше, і що глава МЗС Великобританії "продовжить виявляти твердість у тих питаннях, в яких є розбіжності".

Попередник Джонсона на посаді глави МЗС Філіп Геммонд в Росію не приїжджав, він покинув свій пост після відходу у відставку прем'єра Девіда Кемерона у зв'язку з програшем на референдумі щодо виходу Великобританії з ЄС. Вільям Хейг, який очолював зовнішньополітичне відомство з травня 2010 року по липень 2014-го, востаннє відвідав Москву з робочим візитом у травні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram