ГоловнаПолітика

Польща і Британія запропонували новий формат переговорів щодо Донбасу

Домовленості про новий формат поки що не досягнуто.

Польща і Британія запропонували новий формат переговорів щодо Донбасу
Фото: Facebook/MFA_Ukraine

Польща і Великобританія запропонували Україні новий формат переговорів про врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський сказав на спільній з головою МЗС України Павлом Клімкіним і міністром закордонних справ Британії Борисом Джонсоном прес-конференції в Києві.

"Ми обговорили і намагалися дати оцінку "нормандському формату" і "мінському формату". Ми дійшли висновку, що обидва ці формати принесли трохи позитивних змін. "Мінський" і "нормандський" формати зупинили повномасштабну війну і повномасштабний конфлікт між Україною і Росією, але обидва ці формати не вирішили проблему, не принесли мир між двома країнами. Ми готові до того, що Європа повинна запропонувати розширений формат, щоб допомогти Україні вибратися з проблем, створених російською агресією", - сказав Ващиковський.

Домовленості про новий формат поки що не досягнуто.

"Ми ще не домовилися про новий формат... У нас є надія на можливість відкрити дискусію про новий формат", - зазначив Ващиковський. За його словами, українська влада повинна вирішити, чи відкривати новий формат переговорів.

Клімкін, своєю чергою, заявив, що "коли троє друзів збираються разом", це не обов'язково є формальним початком нового формату, але це "обов'язково початок нових спільних зусиль".

Нагадаємо, в середу Ващиковський і Джонсон прибули в Україну з офіційним візитом.

У рамках "нормандського" формату сторонами переговорів є Україна, Росія, Німеччина і Франція, в рамках "мінського" - Україна, Росія та ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram