ГоловнаПолітика

Матіос привітав рішення про заочне засудження Клименка

"Ми це зробили - "заочка" для Клименка є!"

Матіос привітав рішення про заочне засудження Клименка
Фото: 24tv.ua

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос привітав рішення про заочне засудження екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

"Ми це зробили - "заочка" для Клименка є! Честь справжньому українському суду і справедливим терезам Феміди в особі судді Мірошниченко!" - написав військовий прокурор у фейсбуці.

"Після 17 годин "процесуальних" боїв та ігор адвокатів у хованки від суду, щойно суддя Голосіївського суду Мірошниченко, розглянувши більш ніж 30 клопотань захисту, надала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування (простіше - заочного розслідування) стосовно Клименка", - зазначив Матіос.

Матіос також нагадав, що Клименко в період квітня 2012 року - вересень 2013, займаючи посаду голови ДПСУ (міністра доходів і зборів), в складі створеної і очолюваної Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану і злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 млрд грн, шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств, в особливо великому розмірі, які були розподілені між учасниками злочинної організації.

Раніше рішення суду привітав генеральний прокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, 23 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №5610, який надає слідству більше можливостей для заочного засудження Віктора Януковича та його оточення.

За словами Луценка, цей законопроект дозволить передати в суд 119 кримінальних проваджень проти екс-президента Віктора Януковича, екс-голови МВС Віталія Захарченка, екс-командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка, екс-голови СБУ Олександра Якименка, екс-прем'єра Миколи Азарова, екс- генпрокурора Віктора Пшонки, екс-командира "Беркута" Сергія Кусюка, екс-першого заступника голови СБУ Володимира Тоцького та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram