ГоловнаПолітика

Суд дозволив розпочати заочне розслідування у справі Клименка

Суддя Мірошниченко розглянула понад 30 клопотань захисту екс-міністра.

Суд дозволив розпочати заочне розслідування у справі Клименка
Фото: Макс Левин

Голосіївський районний суд Києва дозволив розпочати спеціальне (заочне) розслідування проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Фейсбуці.

"Після 17 годин "процесуальних" боїв та ігор адвокатів у хованки від суду щойно суддя Голосіївського суду (Оксана) Мірошниченко, розглянувши більше 30 клопотань захисту, надала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування (заочного розслідування) щодо Клименка О.В.", - написав генпрокурор.

Він також зазначив, що Клименко з квітня 2012 року по вересень 2013 року, обіймаючи посаду міністра, у складі створеної й очолюваної колишнім президентом Віктором Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,166 млрд гривень.

Це було здійснено шляхом незаконної компенсації ПДВ фіктивним підприємствам в особливо великому розмірі, гроші були розподілені між учасниками злочинної організації.

Нагадаємо, 23 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №5610, який надає слідству більше можливостей для заочного засудження Віктора Януковича і його оточення.

За словами генерального прокурора Юрія Луценка, цей законопроект дозволить передати в суд 119 кримінальних проваджень проти екс-президента Віктора Януковича, екс-голови МВС Віталія Захарченка, екс-командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка, екс-голови СБУ Олександра Якименка, екс-прем'єра Миколи Азарова , екс-генпрокурора Віктора Пшонки, екс-командира «Беркута» Сергія Кусюка, екс-першого заступника голови СБУ Володимира Тоцького й інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram