ГоловнаПолітика

Верховний комісар ООН з прав людини відвідає Україну найближчим часом

Зейд Раад аль-Хусейн провів зустріч з главою МЗС Павлом Клікіним.

Верховний комісар ООН з прав людини відвідає Україну найближчим часом
Фото: mfa.gov.ua

Верховний комісар Організації Об'єднаних Націй з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн має намір відвідати Україну найближчим часом.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства закордонних справ за підсумками зустрічі Зейд Раада аль-Хусейна з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

"Верховний комісар з прав людини підтвердив намір відвідати Україну найближчим часом на запрошення міністра Павла Клімкіна", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці між Україною та Управлінням верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), зокрема в контексті діяльності Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, можливого залучення технічної допомоги УВКПЛ до окремих аспектів виконання домовленостей, досягнутих в Мінську.

Крім того, обговорювалися перспективи підготовки окремої детальної доповіді УВКПЛ щодо ситуації в анексованому Росією Криму на виконання резолюції з прав людини в Криму, ухваленої Генеральною асамблеєю ООН в грудні 2016 року.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в Криму. Цим рішенням Генасамблея ООН визнала Росію державою-окупантом, а анексовані нею Крим і Севастополь - тимчасово окупованими територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram