ГоловнаПолітика

Україна спростить видачу віз і зменшить їх вартість

Передбачається також можливість оформлення віз в електронному вигляді.

Україна спростить видачу віз і зменшить їх вартість
Фото: www.segodnya.ua

Кабінет Міністрів розгляне нову редакцію правил оформлення віз в Україні, яка передбачає зменшення консульського збору для отримання української візи до $65.

Про це повідомив державний секретар Міністерства закордонних справ Андрій Заєць, пише УНН.

"Завтра, 1 березня, очікується, що уряд буде розглядати нову редакцію правил оформлення віз. Робота над цими правилами тривала більш ніж рік, у результаті ми вийшли на проект. Якщо уряд з ним погодиться, то проект дозволить значно спростити оформлення віз в Україні", - сказав він.

Серед основних нововведень проект передбачає зниження тарифної ставки для отримання української візи.

"Очікується, що консульський збір (за оформлення візи в Україну, - ред.) становитиме $65. Зараз - $85. Одноразова і дворазова - $130, багаторазова - $180-200", - додав держсекретар.

Також передбачається можливість оформлення візи в спрощеному порядку для тих іноземних громадян, які вже раніше отримували українські візи, Шенгенські візи, візи США, Канади, Японії, Австралії.

"Якщо уряд погодиться з внесеними пропозиціями на завтрашньому засіданні, то громадяни України зможуть оформляти запрошення через нотаріуса, а будь-яка юридична особа - оформляти його на своєму бланку із печаткою", - додав Заєць.

Проект нової редакції оформлення віз також передбачає можливість оформлення віз в електронному вигляді.

"Ідея полягає в тому, щоб людина не йшла в посольство, не отримувала документи поштою, а, скориставшись сервісом, заповнила анкети, оплатила банківською картою консульський збір і через деякий час, коли завершаться внутрішні перевірки, отримала на свою пошту повідомлення, роздрукувала його зі штрих-кодом або іншим ідентифікатором", - пояснив представник МЗС.

За його словами, щоб розробити механізм і програмне забезпечення для роботи такої системи, знадобиться близько року.

Нагадаємо, раніше Швейцарія підтвердила готовність ввести безвізовий режим з Україною після прийняття відповідного рішення з боку Євросоюзу.

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що ЄС запровадить безвізовий режим для України до літа 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram