ГоловнаПолітика

Кабмін у середу затвердить правила переміщення товарів через лінію розмежування

Уряд регламентує переміщення товарів, які важливі для забезпечення енергетичної незалежності.

Кабмін у середу затвердить правила переміщення товарів через лінію розмежування
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів має намір затвердити правила переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на нараді з представниками металургійних підприємств.

За його словами, 1 березня уряд має намір ухвалити рішення, яке регламентуватиме переміщення через лінію розмежування товарів, які критично важливі для економіки України, а також для забезпечення енергетичної незалежності.

Нагадаємо, 25 січня на 41-му кілометрі перегону станцій "Світланове-Шипілова" близько 50 осіб у камуфляжі, а також кілька депутатів, почали блокування пересування поїздів. За їхніми словами, блокада спрямована на припинення покупки антрацитового вугілля на неконтрольованих Україною територіях.

До теперішнього часу учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції "Світланове" в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області та біля станції "Кривий Торець" у Донецькій області). Крім того, з середини лютого на автомобільній дорозі поблизу Золотого в Луганській області встановлено пост, який не перекриває рух, а виконує "контрольно-наглядові функції".

Через дії учасників блокади в Україні оголошено надзвичайну ситуацію в енергетиці.

16 лютого президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці та посилення захисту критичної інфраструктури. Цим рішенням РНБО доручила Кабміну затвердити новий порядок переміщення товарів через лінію розмежування, організувати ремонт пошкодженої транспортної інфраструктури в районі проведення АТО, а також вжити заходів щодо диверсифікації та створення резерву енергетичного вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram