ГоловнаЕкономікаБізнес

ІСД оцінила втрати від блокади Донбасу в $41 млн на тиждень

У компанії також заявили про можливу зупинку ДМК у Дніпропетровській області.

ІСД оцінила втрати від блокади Донбасу в $41 млн на тиждень
Фото: EPA/UPG

ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Алчевський коксохімічний завод" і ПАТ "Екоенергія", які входять у корпорацію "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), після припинення роботи з 13 лютого внаслідок блокади на Донбасі, недоотримали $21 млн валютної виручки.

Про це йдеться в офіційній заяві корпорації ІСД, повідомляє "БізнесЦензор".

Згідно з наведеними в заяві даними, за період 13-20 лютого через блокаду Алчевський меткомбінат недовиробив 48,8 тис. тонн чавуну, 53 тис. тонн сталі, 34 тис. тонн товарного сляба, 15 тис. тонн металопрокату, "Алчевськкокс", що входить до його складу, - 44 тис. тонн металургійного коксу, ПАТ "Екоенергія" - 9,5 мВт електроенергії з вторинних металургійних газів.

При цьому Алчевський комбінат не зміг виконати поставки споживачам на загальну суму $21,2 млн валютної виручки. Крім того, не здійснено поставки 25 тис. тонн коксу на адресу ПАТ "Дніпровський меткомбінат" (ДМК), що вже призвело до падіння обсягів виробництва ДМК аж до можливості повної зупинки виробництва.

Також через блокаду Алчевський комбінат не зміг закупити сировину і послуги на 648,4 млн грн, у тому числі 108,1 грн ПДВ, а Дніпровський - на 549,7 млн грн, у тому числі 91,6 млн грн ПДВ.

ДМК також не виготовив 52 тис. тонн чавуну, не здійснено поставки 54,7 тис. тонн квадратної сталевої заготовки на зовнішні ринки на загальну суму близько $20 млн.

"Окремо ще раз звертаємо увагу, що ПАТ "ДМК", який розташований у Кам'янському Дніпропетровської області, перебуває фактично на межі зупинки виробництва, оскільки він безпосередньо залежить від поставок металургійного коксу з Алчевська", - йдеться в заяві.

Відзначено також, що відсутність негайного прогресу в процесі відшкодування ПДВ, на думку ІСД, призведе до повної зупинки виробництва ДМК у найближчому майбутньому.

Нагадаємо, раніше організатори блокади залізничного сполучення з окупованими територіями заявили про компроміс з Кабміном для врегулювання ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram