ГоловнаЕкономікаБізнес

Газовий бізнес Бойка і Ставицького викупив російський мільярдер

Компанії мають ліцензії на розробку Сахалінського родовища.

Газовий бізнес Бойка і Ставицького викупив російський мільярдер
Павел Фукс
Фото: http://oilnews.com.ua

Колишній екс-міністр енергетики Едуард Ставицький і народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Бойко продали газовий бізнес російському мільярдерові Павлу Фуксу.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на джерела.

У матеріалі наголошено, що за останні два роки в Бойка та його бізнес-партнерів Юлія Іоффе та Івана Фурсіна структури Фукса повністю викупили ТОВ "ДВ нафтогазовидобувна компанія" і 51% ВАТ "Девон". У Ставицького - 67% ТОВ "Голден Деррік" і 22,5% ВАТ "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння".

Угоди, за інформацією видання, були укладені з великим дисконтом.

Три з чотирьох придбаних Фуксом компаній - "Укрнафтобуріння", "Голден Деррік" і "Девон" - є учасниками одного високорентабельного проекту - розробки Сахалінського газового родовища в Харківській області.

Сахалінське газове родовище є найбільшим майданчиком вуглеводнів у країні. Його підтверджені запаси - 15 млрд куб. м газу, 17 млн тонн конденсату і приблизно стільки ж нафти.

Павло Фукс - голова російської девелоперської компанії MosCityGroup, яка займається будівництвом житлової, офісної та торговельної нерухомості в Москві й області, а також в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram