ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд зобов'язав нардепа Костенка спростувати недостовірну інформацію про групу ICU

Депутат заявив про виведення прибутку з державних фінансових установ.

Суд зобов'язав нардепа Костенка спростувати недостовірну інформацію про групу ICU
Фото: runews.su

Апеляційний суд Києва підтвердив рішення суду першої інстанції і зобов'язав народного депутата від фракції "Самопоміч" Павла Костенка публічно спростувати поширену ним раніше недостовірну інформацію про професійну діяльність групи ICU. Рішення набуло чинності 8 лютого, повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з рішенням суду, Павло Костенко зобов'язаний спростувати поширену ним недостовірну інформацію про участь ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" (входить до групи ICU) у "виведенні прибутку з державних фінансових установ, яку потім виводили в готівку для оплати "корупційних послуг" (замовлень), як інших учасників ринку, так і державних службовців, задіяних у таких операціях". Апеляційний суд Києва підтвердив, що поширена раніше інформація не відповідає дійсності.

Костенко повинен спростувати недостовірну інформацію у той самий спосіб, в який він її оприлюднив, - на порталі eizvestia.com і на своїй персональній сторінці в Facebook.

Нагадаємо, ICU подала позов до суду після того, як Костенко опублікував копію депутатського звернення до низки державних органів, в якому він вказав недостовірну інформацію про діяльність групи. Зокрема, Костенко навів приклади нібито здійснених компанією "спекулятивних операцій з ОВДП", які нібито приводили до отримання значного "спекулятивного доходу" учасниками торгів. Однак ані ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна", ні ПАТ "Банк Авангард" не брали участі в жодній з операцій з ОВДП, на які вказував Костенко в своєму депутатському зверненні.

Деснянський районний суд Києва 13 грудня 2016 року постановив, що поширена Костенком недостовірна інформація завдала шкоди репутації групи ICU, і зобов'язав його спростувати інформацію в той самий спосіб, в який її було поширено. Однак Костенко не виконав рішення суду і подав апеляцію. У ній, зокрема, він прямо вказав, що причиною поширення ним недостовірної інформації про ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" став його конфлікт із Національним банком України.

Суд визнав некоректними аргументи Костенка про те, що в своєму зверненні він прямо не заявляв про участь групи ICU в "операціях з "виведення прибутку з державних фінансових установ" і "оплати групою" корупційних послуг (замовлень), як інших учасників ринку, так і державних службовців, задіяних у таких операціях".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram