ГоловнаПолітика

У Мінську домовилися про ремонт на ДФС і відведення озброєнь у Станиці Луганській

На фільтрувальній станції встановлять відеокамери.

У Мінську домовилися про ремонт на ДФС і відведення озброєнь у Станиці Луганській
Здание гостиницы в Минске, где собираются переговорщики
Фото: solydarnist.org

На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України в Мінську домовилися про припинення обстрілів у районі Донецької фільтрувальної станції і розмінування її території.

Про це журналістам повідомив спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдік.

Крім того, досягнута домовленість про відведення озброєння в районі Станиці Луганської 7 березня.

Прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарина Оліфер пише в фейсбуці, що тристороння контактна група підтримала ініціативу СММ ОБСЄ про забезпечення цілодобового відеоспостереження за Донецькою фільтрувальною станцією.

Крім того, повідомила Оліфер, Україна на переговорах жорстко ставила питання про те, що рішення, прийняте Російською Федерацією про визнання паспортів і інших документів, виданих в ОРДЛО, суперечить Мінським угодам.

"Крім того, ми заявили про те, що ультиматуми ОРДЛО щодо «націоналізації» підприємств, що працюють в українському юридичному полі, а також визнання російського рубля «єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО» вкрай негативно впливають на виконання Мінських угод. Будь-які дії з націоналізації підприємств суперечать статті 1 Протоколу I до Європейської конвенції про захист прав людини 1950 р. Ми висловили надію на те, що процеси, пов'язані з документами і націоналізацією, не матимуть незворотний характер", - написала Оліфер.

Нагадаємо, в питанні звільнення полонених на переговорах в Мінську в середу досягли певного прогресу. Місія ООН з прав людини найближчим часом почне фіксувати відмову людей, видачу яких вимагають "ДНР" та "ЛНР", їхати на непідконтрольну Україні територію. Це покликане розблокувати обмін полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram