ГоловнаСвіт

Прем'єр Британії заявила про загрозу з боку Росії

Мей звинуватила Путіна в бажанні підірвати норми міжнародного права.

Прем'єр Британії заявила про загрозу з боку Росії
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей виступила проти ядерного роззброєння Сполученого королівства, нагадавши про "реальні загрози" з боку Росії і Північної Кореї, повідомляє ВВС.

"Деякі люди вважають, що ми повинні відмовитися від ядерного стримування. Це було життєво важливою частиною нашої національної безпеки і оборони протягом майже півстоліття, і було б абсолютно неправильно йти цим шляхом", - заявила вона.

Виступаючи в парламенті перед голосуванням про оновлення британської ядерної програми Trident, Мей заявила, що загрози з боку країн на кшталт Росії та Північної Кореї, як і раніше, залишаються "абсолютно реальними".

Під час виступу прем'єр також звинуватила президента РФ Володимира Путіна в бажанні підірвати норми міжнародного права.

"Як ми побачили на прикладі незаконної анексії Криму, немає сумнівів у бажанні президента Путіна підірвати міжнародну систему, засновану на правилах, для того, щоб просунутися в переслідуванні власних інтересів", - сказала Мей.

Ракети Trident прийшли на зміну системі Polaris в 1990-ті роки. Чотири підводні човни, оснащені ними, вичерпають свій ресурс до кінця 2020-х років. Кожен човен несе по 16 ракет (48 боєголовок). Один з підводних човнів постійно перебуває в морі на бойовому чергуванні, один - на плановому обслуговуванні, два стоять у гавані або проводять навчальні маневри.

Як повідомлялося в червні, міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що тепер Росія є найбільшою загрозою світовій безпеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram