ГоловнаСвіт

У Конгресі США республіканці представили заміну Obamacare

"Президент Дональд Трамп буде радий разом з конгресменами працювати над новим законом".

У Конгресі США республіканці представили заміну Obamacare
Флаг США на мачте Капитолия, где заседает Конгресс США, Вашингтон, 09 декабря 2016 года
Фото: EPA/UPG

Фракція республіканців у Конгресі США представила проект реформи охорони здоров'я, яка замінить страхову систему Obamacare, введену екс-президентом Бараком Обамою.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Сьогодні більшість власників страховки отримують дотації від держави. Щоб скарбниця могла собі це дозволити, указ про доступну охорону здоров'я і захист пацієнтів (Obamacare, - ред.) зобов'язує всіх американців придбати собі медстраховку - в іншому разі вони платять штраф.

Необхідність додатково платити за страховку обурила багатьох американців - вони вважають, що, згідно з Конституцією, уряд не може за допомогою законів змушувати їх купувати будь-які певні товари. В рамках реформи Республіканська партія пропонувала скасувати ці штрафи, а також субсидії для громадян похилого віку, які вже користуються податковими пільгами.

"Сьогодні зроблено важливий крок до того, щоб повернути американцям можливість вибору в рамках системи охорони здоров'я і знову зробити його доступним... Президент США Дональд Трамп буде радий разом з конгресменами працювати над новим законом", - йдеться в заяві Білого дому.

Представники Демократичної партії вже відреагували на ініціативу, зазначивши, що після її введення ціна медобслуговування, швидше за все, різко зросте. Крім того, зменшиться загальна кількість застрахованих американців, а втратять страховки передусім бідні.

Нагадаємо, закон Affordable Care Act (закон про доступну охорону здоров'я), який отримав також назву Obamacare, - це обов'язкове медичне страхування громадян. У разі відмови від придбання поліса американці повинні заплатити штраф у розмірі 2,5% свого доходу. Незважаючи на агресивні умови, Білий дім пішов назустріч незастрахованим біднякам, чий річний дохід на 4 членів сім'ї становить не більш ніж $88 тис. на рік, гарантувавши їм майже 90-відсоткове покриття вартості страхового поліса. 12 січня Сенат США схвалив початок процесу скасування Obamacare, а 21 січня президент Дональд Трамп підписав указ про згортання програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram