ГоловнаСвіт

Громадянам Малайзії заборонили покидати Північну Корею

Відносини між Малайзією і КНДР погіршилися після вбивства Кім Чон Нама.

Громадянам Малайзії заборонили покидати Північну Корею
Фото: EPA/UPG

Пхеньян тимчасово заборонив усім громадянам Малайзії покидати територію КНДР.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на міністерство закордонних справ Північної Кореї.

Як пояснили у відомстві, такий захід введено до тих пір, "поки не буде повністю гарантовано безпеку північнокорейських дипломатів і громадян КНДР у Малайзії".

МВС Малайзії у відповідь заявило, що всім співробітникам посольства Північної Кореї в Куала-Лумпурі тимчасово заборонено покидати дипмісію. Крім того, прем'єр-міністр Малайзії заборонив усім громадянам КНДР залишати країну.

Раніше КНДР вислала свого посла з Малайзії. Аналогічний крок щодо громадян Північної Кореї зробили й у Куала-Лумпурі. Відносини між двома країнами різко погіршилися після вбивства в Малайзії Кім Чон Нама, брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Нагадаємо, Кім Чон Нама вбили 13 лютого цього року за допомогою великої дози нервово-паралітичного токсину VX. Поліція Малайзії заявила, що розшукує в справі про вбивство двох громадян КНДР і вважає, що вони переховуються в посольстві КНДР. Пхеньян відкидає будь-яку причетність до вбивства Кім Чон Нама.

1 березня влада Малайзії пред'явила звинувачення двом жінкам - 25-річній громадянці Індонезії Сіті Айші і 28-річній громадянці В'єтнаму Доан Тхі Хуон. Їм загрожує страта, якщо вони будуть визнані винними в убивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram