ГоловнаСвіт

Банківська система Китаю стала найбільшою в світі, - FT

Експерти кажуть про надмірну залежність економіки КНР від банківських кредитів.

Банківська система Китаю стала найбільшою в світі, - FT
Фото: news72.com

Банківська система Китаю за підсумками 2016 року стала найбільшою у світі за активами, раніше в цьому лідирували банки єврозони.

Як повідомляє Financial Times з посиланням на власні підрахунки, такого результату досягнуто багато в чому завдяки різкому зростанню кредитування економіки, з 2008 року, яка випереджала зростання ВВП у КНР.

До кінця 2016 року обсяг активів китайських банків сягнув $33 трлн порівняно з $31 трлн єврозони, $16 трлн США і $7 трлн в Японії. Розмір банківської системи КНР перевищив три річні ВВП країни (в єврозоні - 2,8 ВВП).

"Розростання банківської системи Китаю навряд чи є приводом для оптимізму: скоріше це нагадування про надмірну залежність економіки від банківських кредитів в умовах неоптимального розподілу ресурсів, що призводить до позамежних кредитних ризиків", - сказав FT професор Корнельського університету, колишній керівник китайського відділу апарату МВФ Есвар Прасад.

Як повідомляли раніше, Китай виділяє на оборону більш ніж $150 млрд. КНР за масштабами фінансування оборонного сектора поступається тільки США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram