ГоловнаЕкономікаДержава

У Нацбанку створили департамент ліцензування

Директором департаменту призначено Олександра Бевза

У Нацбанку створили департамент ліцензування
Фото: forbes.net.ua

Національний банк вирішив централізувати процеси ліцензування та утворити новий структурний підрозділ - департамент ліцензування, який виконуватиме відповідні функції.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

Директором департаменту призначено Олександра Бевза.

"Метою централізації процесів ліцензування є забезпечення єдиних стандартів роботи із заявниками та розгляд документів, які надходять від учасників ринку. Ми прагнемо зробити внутрішні процеси НБУ і комунікацію з ринком більш відкритими, зрозумілими, ефективними і впроваджувати єдині підходи взаємодії регулятора з усіма учасниками ринку", - зазначила заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

Департамент ліцензування виконуватиме функції реєстрації та ліцензування банків, їх відокремлених підрозділів, погодження набуття (збільшення) істотної участі в банках, узгодження призначення керівників банків, а також функції надання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій. Ці функції раніше виконувало управління реєстрації та ліцензування НБУ.

Крім того, з 6 квітня департамент ліцензування також видаватиме ліцензії небанківським фінансовим установам на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків; реєструватиме платіжні системи, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури; видаватиме ліцензії юридичним особам на надання послуг з інкасації.

Нагадаємо, в лютому резерви НБУ збільшилися на $15 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram