ГоловнаЕкономікаБізнес

Директору ДП "Інформаційні судові системи" пред'явлено підозру в розтраті

Йому ставлять за провину укладання фіктивних угод на розробку ПЗ. 

Директору ДП "Інформаційні судові системи" пред'явлено підозру в розтраті
Виталий Живаев
Фото: sc.gov.ua

Департамент спеціальних розслідувань  Генеральної прокуратури 3 березня повідомив про підозру керівнику державного підприємства "Інформаційні судові системи" за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (розтрата).

На сайті Генпрокуратури назви підприємства не зазначається, але уточнюється, що воно належить до сфери управління Державної судової адміністрації та здійснює інформаційно-технічне забезпечення судів і ведення реєстрів. У сфері управління ДСА лише три держпідприємства: автобаза, будівельно-експертний центр і "Інформаційні судові системи", тому очевидно, що йдеться про останнє з них.

Директором підприємства є Віталій Живаєв.

Керівнику підприємства закидають організацію схеми заволодіння державними коштами під виглядом укладення фіктивних договорів на розробку програмного забезпечення з підконтрольними компаніями, що призвело до матеріальних збитків державі на суму понад 4,5 млн грн.

Прокуратура просила заарештувати директора, але суд обрав запобіжний захід у вигляді невеликої застави - 128 тисяч гривень. Рішення оскаржено в апеляційній інстанції, також внесено клопотання про відсторонення директора від посади.

Зараз орган досудового розслідування встановлює всіх учасників цієї схеми і їхню роль у розкраданні держкоштів. Також виявлені й перевіряються на предмет законності інші аналогічні угоди на суму понад 22 млн грн.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram