ГоловнаЕкономікаФінанси

Резерви НБУ збільшилися на $ 15 млн у лютому

Регулятор зміг купити понад 80 млн на міжбанку. 

Резерви НБУ збільшилися на $ 15 млн у лютому
Фото: EPA/UPG

Міжнародні резерви України на 1 березня 2017 року становили 15,460 млрд доларів. Станом на 1 січня резерви України становили 15,445 млрд доларів. Таким чином, резерви за місяць зросли приблизно на 15 млн доларів.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

"Національний банк зміг компенсувати  витрати іноземної валюти, зроблені в січні  для згладжування надмірних коливань курсу гривні. Поповнення міжнародних резервів протягом лютого відбувалося на міжбанківському валютному ринку шляхом проведення як валютних аукціонів, так і валютних інтервенцій у формі запиту кращого курсу. Завдяки поступовому зростанню надходжень валютного виторгу від експорту і підвищення цін на товари українського експорту на світових ринках у лютому спостерігалася надлишкова пропозиція валюти на міжбанківському ринку", - говориться в повідомленні.

Чиста купівля валюти на міжбанку в лютому становила 80,9 мільйона доларів.

Водночас із міжнародних резервів взяли 66,5 млн на платежі на користь Міжнародного валютного фонду, 62,4 млн доларів - на інші платежі з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті.

Нагадаємо, що до кінця березня Україна має отримати четвертий транш у розмірі 1 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram